Sarajlija Enes Kozić tvrdi: Prijete mi od kada je poginuo Adnan Hadžagić

Molotovljev koktel noćas je bačen na kuću Enesa Kozića u ulici Višegradska kapija u sarajevskom naselju Vratnik. Povrijeđenih nije bilo, a staklena flaša sa zapaljivom tečnošću razbila se na betonskim stepenicama u dvorištu kuće.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da je u 2:10 sati bačena eksplozivna naprava sa zapaljivom tekućinom, poznatija kao molotovljev koktel. Počinilac za sada nije poznat.

(FOTO) Sarajevo: Na kuću u Starom Gradu bačen molotovljev koktel

Kozić u izjavi za “Avaz” tvrdi da je prije nekoliko dana dobio prijetnje da će mu biti bačena bomba na kuću.

– Bila je prisutna i moja majka, ona je znate pokrivena. Momci, njih trojica dovezli su se pred moju kuću i iz auta prijetili da će mi baciti bombu. Majka i ja smo 18. novembra otišli u FUP i prijavili prijetnje, kaže Kozić.

On tvrdi da su prijetnje počele nakon stradanja Adnana Hadžagića koji je poginuo nakon policijske potjere 30. jula ove godine na području općine Stari Grad.

– Momak je bio sa mnom u autu, ja sam svjedok. Bio sam u zatvoru i kad sam izašao od tada mi prijete, kaže Kozić.

Riječ je o događaju u Starom Gradu kada je policija pokušala da zaustavi vozilo u kojem su se nalazili Adnan Hadžagić, te Enes Kozić i Haris Zuko, za kojim je odranije raspisana potraga zbog razbojništva. Oni se na naređenje policije nisu zaustavili već su se dali u bjekstvo. Nakon kraće potjere, kada ih je policija sustigla, istrčali su iz vozila.

Prijavio prijetnje FUP-u

Zuko je tada uspio pobjeći, dok je Kozić fizički napao policajca koji ga je sustigao. Iako slomljene ruke, policajac je uspio savladati Kozića. Prema zvaničnim informacijama MUP-a, Adnan Hadžagić je tada poginuo nakon pada sa podzida.

Porodica stradalog Hadžagića u međuvremenu je iznijela sumnje u zvaničnu verziju MUP-a Kantona Sarajevo, te za pojedine medije ustvrdila da ga je ubila policija, što su iz MUP-a KS odlučno odbacili.

Ovo nije prvi put da Kozić prijavljuje napad i prijetnje. Njemu je 30. januara prošle godine bačen molotovljev koktel na kuću, a desetak dana ranije je pretučen metalnom palicom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79