Duraković: Dodik nije onakav kakvim ga javnost zamišlja. Mi moramo živjeti u RS-u

Duraković: Dodik nije onakav kakvim ga javnost zamišlja. Mi moramo živjeti u RS-u


Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske, večeras je govorio o svojoj novoj funkciji, preseljenju u Banju Luku, ali i odnosu sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

Ističe da su mu u Banjoj Luci pružili ruku.

– Ja sam htio postaviti temelje i u samoj kampanji, a i nakon što sam potvrđen od CIK-a, postavio sam temelje da dolazim otvorenog srca i ispružene ruke. Da budem iskren, zaista je tako i prihvaćeno, prije svega od građana, a i unutar institucija kao NSRS, Vijeća naroda pa i predsjednika. Imao sam priliku da budem na svečanom prijemu koji je prvi put upriličen na ovaj način. Vidi se tu pozitivna energija i prihvatanje moje ruke, rekao je Duraković.

Kada je riječ o odnosu sa Dodikom, Duraković kaže kako lider SNSD-a nije isti u javnosti i privatno.

– Ja mogu da osjetim taj puls, to nije Dodik iz percepcije javnosti. Čak je u jednom trenutku rekao da želi da Bošnjaci, Srbi i Hrvati žive u miru. Patrijarh je mene pozdravio lično, vratio se da me pozdravi, doslovce mi je čestitao i rekao da želi da sarađuje i upravo je on taj koji je poslao poruke mnogo blažeg tona i Dodiku i svima nama. Tu je bio i muftija banjalučki na prijemu, pa i biskup Komarica. To je taj neki puls i energija bh. koju moramo uzdizati i širiti, kazao je on.

Dotakao se i priče oko toga da je postao izdajica zbog svog novog političkog diskursa.

– Ne kažem ja da su ti napadi krenuli samo iz Sarajeva, imamo mi ljude iz dijaspore koji ne razumiju prilike našeg života na tom prodručju. Mi moramo shvatiti da tamo žive i Bošnjaci, koliko god neko negirao Banjaluku, mi smo građani tog entiteta i moramo da poštujemo zakone, poručio je Duraković u intervjuu za N1.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija