Oglasio se Edin Ramić nakon što je tražio da se “provjeri” Djed Mraz

Oglasio se Edin Ramić nakon što je tražio da se “provjeri” Djed Mraz


Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić (SDA) odbio je sindikalnoj organizaciji ustupiti prostorije Ministarstva za podjelu novogodišnjih paketića djeci uposlenika. Djeci bi Djed Mraz dodijelio paketiće.

Ramić (SDA) odbio ustupiti prostorije Ministarstva za podjelu novogodišnjih paketića

Kako navodi Ramić u objašnjenju, potrebno je anketirati sve uposlenike jer možda to “vrijeđa tuđa vjerska osjećanja”.

“Vezano za Vaš zahtjev za korištenje sale Ministarstva i dodjelu novogodišnjih paketića za djecu zaposlenih, čiji su roditelji članovi Sindikalne organizacije te organizaciju zabavnog programa, u okviru kojeg će Djed Mraz uručiti poklone djeci. Potrebno da je da dopunite Vaš zahtjev”, napisao je u obrazloženju Ramić.

Nakon što su ga ismijali građani, ali i politički protivnici, oglasio se i sam Ramić.

SDP ismijava SDA: “Nadam se da će Ramića Djed Mraz vrlo brzo otjerati iz vlasti”

“Jedan dio uposlenika je nekada ranije istu tu salu htio koristiti kao mesdžid pa im to nije dozvoljeno. Ovih dana bi neki drugi da tu prave zabavu sa Djeda Mrazom. Bilo je negodovanja na organizaciju događaja sa Djeda Mrazom i dovođenje djece na istu. Neki su jasno meni kazali da ih to vrijeđa. Otuda traženje dopune zahtjeva jer je sindikat to pitanje trebao prvo da raspravi sa uposlenicima, a ne dopisivanjem sa ministrom.

Ne znam kako bi se kod javnosti tumačila zabava državnih službenika i njihove djece u toku radnog vremena u prostorijama Vlade FBiH. Vjerujem da bi naša socijalno osjetljiva zajednica bila zgražena nad tim događajem”, rekao je za Faktor Ramić i dodao:

“Ovo je očigledno iskorištena prilika za još jedan obračun sa SDA-ovim ministrom gdje zapravo nikoga previše nije briga za tu djecu, službenike, a pogotovo naše korisnike, rekao je Ramić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija