Rukometni klub Krivaja kažnjena sa 1.000 KM, navijači kluba iz Zavidovića skupljaju novac za kaznu

Rukometni klub Krivaja kažnjena sa 1.000 KM, navijači kluba iz Zavidovića skupljaju novac za kaznu


Rukometni savez Bosne i Hercegovine je kaznio RK Krivaja s 1.000 KM, a navijači kluba iz Zavidovića skupljaju novac za plaćanje kazne.

Komesar takmičenja Premijer lige BiH je kaznio zavidovićki klub s 1.000 KM zbog upućivanja pogrdnih riječi s tribina tokom domaće utakmice protiv Gračanice treneru gostiju i sudijama.

Kako se navodi u obrazloženju kazne, u nekoliko navrata su se čuli povici s tribina “lopovi, lopovi” upućeni sudijama. Sudije su zatražile od službenog spikera u dvorani da opomene publiku za nekorektno ponašanje, a on je to odbio.

“Pismeno ćemo se komesaru očitovati po ovoj sankciji, te ovim putem pozvati sve naše navijače da u idućim utakmicama povedemo računa o ovakvim i sličnim stvarima. Kao organizator utakmice uvijek ćemo se truditi da ispoštujemo sve propise i da se svi učesnici utakmice osjećaju sigurno u našoj dvorani. Pozivamo sve naše navijače da u idućoj polusezoni, koja počinje u februaru, ovakve i slične stvari se ne dešavaju, te da fer i sportskim navijanjem pokažemo da Zavidovići imaju najbolju publiku u Bosni i Hercegovini”, poručili su iz Krivaje.

Oglasila se i zavidovićka navijačka grupa Rockers iz koje su poručili kako će organizovati akciju skupljanja novca za plaćanje kazne. Akcija će biti organizovana u restoranu “Kod Karajbe”.

“Pozivamo sve dobre ljude i prijatelje RK Krivaja da donacijom proizvoljnog iznosa pomognu u ostvarenju ovog cilja, te da još jednom pokažemo jedinstvo i ljubav prema Krivaji”, poručili su Rockersi.

 

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija