Nezadovoljni otac urlao na nastavnicu jer je učeniku zaključila 4

Nezadovoljni otac urlao na nastavnicu jer je učeniku zaključila 4


OŠ Safvet-beg Bašagić: Otac učenika prijetio nastavnici da će je pojesti mrak

U sarajevskoj osnovnoj školi jučer na velikom odmoru, otac učenika A. Č, uprkos upozorenju portira i uposlenika škole, pred drugim učenicima najstrašnije je vrištao i prijetio nastavnici zbog zaključene četvorke njegovom djetetu, prijeteći da će je pojesti mrak!

Uposlenici i uprava škole osudili su ovaj gnusni čin, a kako saznajemo sve je zabolježila i PU Centar Sarajevo.

Saopćenje škole prenosimo u potpunosti.

Obavještenje o nasilnom ponašanju

Jučer je u školu, u vrijeme velikog odmora u drugoj smjeni, nasilno ušao A.Č. otac učenika. Urlao je, u holu punom učenika, usprkos molbi dnevnog čuvara da čeka ispred ulaznih vrata, na nastavnicu i prijetio da će je “progutati mrak” zbog zaključene ocjene 4 na polugodištu školske 22/23. iz jednog od nastavnih predmeta.

Kasnije, u prisustvu policajca iz PU Centar, i A.Č. i njegova supruga A.Č. su uputili niz pogrdnih i omaložavajućih riječi nastavnici te je gospođa A.Č. nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer “maltretiraju njeno dijete”.

Uposlenici JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” oštro osuđuju primitivan i bahat nastup roditelja i odbacuju sve njihove navode kojima su okarakterisali pojedine uposlenice i uposlenike te samu školu.

O svemu je obaviještena policija (prijetnji nastavnici, o nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djeca te remećenju javnog reda i mira) i škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni.

Uposlenice i uposlenici škole daju podršku napadnutoj kolegici. U saradni s Vijećem roditelja škole radit ćemo na tome da se ovakve scene onemoguće kako bi i učenici i uposlenici imali sigurno okruženje. – izjavio je Namir Ibrahimović, direktor škole


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija