Promijenjena lokacija skupa protiv obilježavanja Dana RS-a

Promijenjena lokacija skupa protiv obilježavanja Dana RS-a


Okupljanje boračkih i nevladinih udruženja, organizacija civilnih žrtava agresije povodom neustavnog i anticivilizacijskog obilježavanja Dana RS-a u Istočnom Sarajevu 9. januara, bit će održano sutra u Multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači u 13 sati.

Organizator skupa je Udruženje Žene borci 92-95 KS. Iako je ranije najavljeno kako će skup biti održan u Muzeju hrabrosti u Vogošći, organizatori obavještavaju kako je novo mjesto održavanja s
kupa Multimedijalna sala na Kovačima.

Prije skupa će na istoj lokaciji biti održan sastanak udruženja, a nakon skupa i press konferencija.

Sastanak boračkih organizacija, nevladinih udruženja i organizacija civilnih žrtava je zakazan za 11 sati, a obraćanje medijima i skup, na koji pozivaju sve građane i građanke, bit će održan u 13 sati.

– Ovim želimo pokazati da slobodarsko Sarajevo i Bosna i Hercegovina, nikada neće pristati i pored svih pritisaka da ne digne svoj glas. Kako smo i u toku agresije časno branili svoj grad i danas glasno kažemo dosta podrivanju temelja Bosne i Hercegovine, navode organizatori.

Za kraj, pozivaju da zajedno sa njima pokažemo da smo odgovorni kada je u pitanju odbrana dostojanstva, časti i svih pozitivnih društvenih normi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija