Mirnes Ajanović: Dan vozača i automehaničara mora biti opomena zbog preskupog goriva

Mirnes Ajanović: Dan vozača i automehaničara mora biti opomena zbog preskupog goriva


Dan vozača i automehaničara mora biti opomena zbog preskupog goriva

Mirnes Ajanović, nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle čestita vozačima i automehaničarima Dan vozača i automehaničara, ističući da se profesionalni vozači ali i svi ostali vozači u BiH, i svako domaćinstvo, pa i koje nema auto zbog skupog prevoza i uticanja na cijene hrane i svega ostalog – suočavaju sa neosnovano preskupim gorivom za šta direktnu odgovornost snosi vlast koja profitira na visokim porezima zbog visokih cijena.

Kao i svaki značajan datum i Dan vozača i automehaničara mora skrenuti pažnju na potrebu savjesnijeg odnosa vladajućih stranaka i u ovom segmentu funkcionisanja države, istakao je Mirnes Ajanović.

Danas je Dan vozača i automehaničara

Ovaj dan obilježava se još od davne 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije. Nakon rata tradicija je sačuvana u našoj zemlji.

Oni voze po kiši, snijegu, magli, danju, noću i praznicima koje bi trebali da provode sa porodicom. A, da bi vozila uvijek bila ispravna, a putnici sigurni, zaduženi su automehaničari.

Iako vozači u BiH imaju sve manje razloga za slavlje, jer sve veći broj ih odlazi iz BiH u zemlje Europske unije gdje su bolje plaćeni i gdje je veći standard.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija