Pobjegli od rata, pa postali robovi: U srcu Evrope otkrivena fabrika za izrabljivanje Ukrajinaca

Pobjegli od rata, pa postali robovi: U srcu Evrope otkrivena fabrika za izrabljivanje Ukrajinaca


Ukrajinski radnici, pobjegli od rata, bili su smješteni u “natrpanim” kućama.

Vjeruje se da su te fabrike proizvodile velike količine duhana pretvorenog u “falsifikovane cigarete” koje su prodavane širom Španije i susjednih zemalja.

Fabrike su mogle da proizvedu 540.000 kutija cigareta dnevno.

Policija je navela da je taj nezakoniti fabrički lanac zapošljavao Ukrajince koji su se ilegalno ili legalno uselili u Španiju tražeći utočište od rata.

  • Radnici Ukrajinci živjeli su u teški uslovima, natrpani u montažne barake, ne napuštajući objekte kako ne bi bili otkriveni i radeći mnogo sati dnevno – navodi španska policija.

Vođe bande, koja je držala fabrike, imale su, istovremeno, velike količine novca i živjele luksuznim životom u turističkom mjestu Marbelja. Policija je uhapsila 27 osoba u racijama širom Španije, u sklopu istrage koju je sprovela uz pomoć Evropske policijske agencije Evropol. Zaplijenjeno je deset tona listova duhana i 3,5 miliona kutija cigareta ukupne vrijednosti 37,5 miliona eura – prenose agencije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija