Elvis Vreto: Srđan Srdić je zloupotrijebio ime velikana Ivice Osima

Elvis Vreto: Srđan Srdić je zloupotrijebio ime velikana Ivice Osima


Kakav je ustvari zaključak Komisije Skupštine KS-?

Predsjedavajući Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS-a Elvis Vreto reagovao je na istup Srđana Srdića, vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću.

Naime, Srdić je danas objavio da je Komisija odbila prijedlog da se Ulica Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima. 

– Kakva zaista osoba moraš biti, pa i politički još zloupotrebljavati ime velikana kao što je  “Ivica Osim”  a što radi vijećnik u OV Novo Sarajevo -Srđan Srdić koji iznosi apsolutne dezinformacije i laži po društvenim mrežama.

U svoje ime kao i ime svih kolegica i kolega članova  Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS koja je ” jednoglasno podržala inicijativu” i tražila dopunu materijala od Općine Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uslovima za davanje naziva ulica, konkretno ulice Zvornička u “Bulevar Ivice Osima” a sve sa ciljem  kako bi postupak doveo do kraja i uputio Prijedlog Odluke Skupštini KS na konačno usvajanje. 

Vjerujemo sa će Općina Novo Sarajevo u što kraćem roku dostaviti što je neophodno kako bi se Odluka sa kompletnim materijalom  mogla pripremiti i uputiti zastupnicima u Skupštinu KS, pojasnio je Vreto.

Odbijeno da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima!

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija