MUP USK pretresa zgradu Općine Velika Kladuša

MUP USK pretresa zgradu Općine Velika Kladuša


Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona od jutros pretresaju zgradu Općine Velika Kladuša, potvrđeno je iz MUP-a za Faktor.

Aktivnosti se provode u saradnji s Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, pregleda se određena dokumentacija, ali detalji nisu još poznati.

Špekuliše se da je riječ o aktivnostima povezanim s krivičnom prijavom koju su protiv načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića podnijeli vijećnici Velike Kladuše, koji čine novu većinu u Općinskom vijeću, a zbog, između ostalog, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te oduzimanja ili uništenja službenog pečata.

Drama u Velikoj Kladuši: Načelnik Abdić novoj predsjedavajućoj Vijeća uzeo pečat,..

Krivična prijava je podnesena protiv Abdića zbog opstrukcija rada Općinskog vijeća gdje se novoimenovanoj predsjedavajućoj Općinskog vijeća Biseniji Mušedinović ne dozvoljava da preuzme dužnost niti joj je omogućeno raspolaganje pečatom kojeg je, prema tvrdnjama vijećnika, načelnik Općine “uzeo” donijevši novi pravilnik suprotno zakonu, što je potvrdilo mišljenje Ministarstva pravde FBiH.

Nedavno su iz Tužilaštva USK odgovorili da je, po pitanju ove krivične prijave, predmet formiran i aktivno se poduzimaju istražne radnje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija