Nermin Muzur osigurao smještaj za porodice koje su ostale bez krova nad glavom

Nermin Muzur osigurao smještaj za porodice koje su ostale bez krova nad glavom


U sarajevskom naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na stambenom objektu.

Dervo Sejdić, aktivista Romskog informativnog centra Kali Sara, kazao je danas da je porodica Sabahudina Ajvazija koja je ostala bez smještaja nakon što je danas izbio požar na stambenim objektima u ulici Vitomira Lukića, u sarajevskom naselju Stup, privremeno zbrinuta.

(VIDEO) Požar u Sarajevu ostavio bez krova majku, kćerke i bebu

“U sarajevskom naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na stambenom objektu. Izgorio je stambeni objekat porodice Sabahudina Ajvazija. Tim povodom kontaktirao sam načelnika općine gospodina Nermina Muzura, a u vezi privremenog smještaja porodice. Kako me načelnik Muzur informisao u ovom momentu porodici je upravo obezbijeđen privremeni smještaj i pomoć u hrani, do iznalaženja trajnog rješenja”, kazao je Sejdić.

(VIDEO) Detalji požara u Sarajevu: Izgorio stambeni objekat na Stupu

Oglasio se i načelnik Ilidže Nermin Muzur.

“U našem naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na objektu kolektivnog smještaja. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali hvala Bogu bez ljudskih žrtava. Nakon što su hrabri vatrogasci požar stavili pod kontrolu i isti ugasili, obišli smo naše komšije i dogovorili naredne korake. Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj biće transportovane u naš prihvatni centar u naselju Osjek. Obezbjedit ćemo im smještaj, hranu i ostale potrebne stvari”, napisao je Muzur na Facebooku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija