Bh. policajaci za djecu Turske: Prikupili donacije za preživjele mališane u zemljotresu

Bh. policajaci za djecu Turske: Prikupili donacije za preživjele mališane u zemljotresu


 

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić uručio je Ambasadi Republike Turske u Sarajevu donacije koje su policijske institucije prikupile za djecu koja su preživjela razorne zemljotrese.

 

Donaciju su svečano primili ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin, savjetnici za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u BiH Mehmet Erdugan i Ali Durmaz te ateše za sigurnost Cemil Cem Aydin.

 

Svečanosti predaje donacija prisustvovali su i predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

 

Ambasador Girgin je tom prilikom izrazio duboku zahvalnost građanima Bosne i Hercegovine i policijskim tijelima BiH na pruženoj pomoći stradalima u zemljotresima u Turkiye.

 

 

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić istakao je da BiH i Turska imaju veoma dobre odnose i blisku saradnju.

 

“Bosna i Hercegovina i Turska su dvije prijateljske i bratske zemlje i bit će zajedno i u dobrim i lošim vremenima”, kazao je Vilić te se potom upisao i u knjigu žalosti.

 

Broj poginulih u snažnim zemljotresima koji su 6. februara pogodili južnu Turkiye dosegao je 48.448, saopštio je u ponedjeljak ministar unutrašnjih poslova te zemlje Suleyman Soylu.

 

Potresi magnitude 7,7 i 7,6 pogodili su 11 turskih provincija.

 

Više od 13,5 miliona ljudi u Turkiye pogođeno je razornim potresima, kao i hiljade u sjevernoj Siriji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija