I danas tragali za Kinezom koji je skočio sa Starog mosta, ali bezuspješno

I danas tragali za Kinezom koji je skočio sa Starog mosta, ali bezuspješno


Na inicijativu MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je, ponovo, pokrenuta potraga za kineskim državljaninom, nestalim 31.januara nakon skoka u rijeku Neretvu, potvrdili su iz Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar.

 

– Za današnju potragu određena je zona korita rijeke Neretve, na potezu od mosta Hasana Brkića do Avijatičarskog mosta. Dvije ekipe Jedinice za operativnu podršku MUP- HNK-a su kopnenim putem pretraživale obale rijeke Neretve, dok je tim za potragu i spašavanje na vodi Interventne spasilačke službe sa motornim čamcem pretraživao rijeku i dijelove obale, gdje nije moguće prići rijeci sa kopna – kazali su iz ISS-a.

 

Uprkos velikom vodostaju Neretve i zahtjevnom terenu, današnja akcija je urađena detaljno, ali, nažalost, bez rezultata.

 

Iz ISS-a su naveli da će u saradnji sa MUP-om HNK i u narednim danima vršiti potragu u novim zonama.

 

Podsjetimo, 30-godišnji Kinez je 31.januara u večernjim satima napustio apartman u ulici Živote Neimarovića u Mostaru te otišao do Starog mosta odakle je skočio u Neretvu, nakon čega nije isplivao.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija