Nakon izlaska iz zatvora Gaši se susreo sa Spahovićima

Nakon izlaska iz zatvora Gaši se susreo sa Spahovićima


Muhamed Ali Gaši osuđen na 17 godina i sedam mjeseci zatvora nalazi se na slobodi. O njegovom pomilovanju je odlučio Federacije BiH Marinko Čavara, prema njegovoj odluci Gaši je na slobodi.

Kako doznaje portal Crna-Hronika, Gaši se nalazi na slobodi, te je odmah iskoristio priliku da se susretne sa svojim prijateljima. Među prvima s kojima se našao Gaši bila porodica Spahović, tačnije otac Izo i njegov sin Tomislav, koji su od ranije poznati javnosti.

Svoje druženje upriličili su selfijem iz skupocjenog automobila, piše Crna-Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

(FOTO) Muhamed Ali Gaši na slobodi: Evo s kim se odmah susreo u Sarajevu

Izo Spahović dobro je poznat široj bh. javnosti, a još bolje policijskim i tužilačkim organima u našoj zemlji. Radi se o osobi koju je policija više puta hapsila pod sumnjom da je počinio krivična djela u koja se ubraja upotreba vatrenog oružja i iznude.

Schmidt na fotografiji sa Izom Spahovićem

Sin Izedina Ize Spahovića i brat Benjamina Sphovića, Tomislav Tomo Spahović, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA boraca, je bio iza rešetaka 7, 5 godina zbog likvidacije Amila Geca. Nadzorne kamere u ulici Nusreta Prohića snimile su trenutak kada je Tomislav Spahić ispalio najmanje pet hitaca u vozilo u kojem se nalazio Amil Gec.

Snimku na kojem se vidi da Spahović i dalje intezivno trenira u zatvoru, objavio je Arlis Aro Nišić, kojem je, također, suđeno za umiješanost u likvidaciju Geca.

Tomo Spahović uskoro izlazi na slobodu i vraća se u oktagon: Jači sam neko ikad!

Podsjećamo, Muhamed Ali Gaši osuđen je, 2009. godine, na 17 godina i sedam mjeseci robije. Kantonali sud u Sarajevu prvobitno je Gašija osudio na 20 godina , ali je ta odluka kasnije preinačena.

Kantonalni sud u Sarajevu je 23. juna 2009. godine osudio je Muhameda Alija na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Sud je dokazao da je Muhamed Ali Gaši imao svoju zločinačku organizaciju koja se bavila iznudom, ugrožavanjem sigurnosti, oštećenjem tuđe imovine, bespravnom gradnjom, pranjem para, pomaganjem u pokušaju ubistva i nelegalnim nabavljanjem oružja u cilju djelovanja zločinačke organizacije. Osuđeni su zbog pritisaka dioničara preduzeća Akove da preuzmu njihove dionice, nasilnog pokušaja preuzimanja radnje od Huseina Kambera, pozajmljivanja novca uz enormne kamate, napada na Zaima Vejzagića u studiju Biba, bespravnu izgradnju objekta u Titovoj ulici, napada na Antoana Magaša i njegovu kćerku, ranjavanja Amira Pašića Faće… Sva ova djela osuđena zločinačka organizacija je počinila u periodu od 2004. do 2008, piše Oslobođenje..

Upravo u januaru 2004. Dani su objavili prvi tekst o braći Gaši koja su bjekstvom Ramiza Delalića Ćele i hapšenjem Ismeta Bajramovića Ćele, dotadašnjih prvih perjanica sarajevskog podzemlja, dobila prostor za djelovanje. Za jačanje Muhameda Alija Gašija svakako je bitno i to što se u Sarajevo, nekako u to vrijeme, doselio Naser Keljmendi, koji će postati njegov vjenčani kum, a koji, prema podacima beogradske policije koja se njime godinama bavila, slovi za jednog od najmoćnijih u lancu albanske mafije.

Svega nekoliko dana nakon ovog prvog teksta u Danima ubijen je Taib Torlaković, jedan od poznatijih pripadnika sarajevskog kriminalnog miljea. Njegovo ubistvo, okarakterizirano kao početak rata u sarajevskom podzemlju, podiglo je veliku prašinu, na noge su dignuti Federalni i Kantonalni MUP, u istragu se uključio EUPM, a policajcima je napokon dozvoljeno da nose oružje.

No, rezultata nije bilo, a Torlakovićevi bliski prijatelji su njegovo ubistvo povezivali s Gašijima jer je, saznalo se, džip u kojem je nastradao Torlaković bio u vlasništvu Muhameda Alija Gašija. Tada se saznalo i da su braća Gaši u Istanbulu došla u sukob s Ramizom Delalićem Ćelom što je i definitivno podijelilo sarajevsko podzemlje.

Gaši je bio optužen i za organizovanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u junu 2007. godine. Prema procjenama u Tužilaštvu, ubistvo Ramiza Delalića bilo je najozbiljnije ubistvo povezano s kriminalom koje se u Sarajevu desilo posljednjih 20 godina.

Gaši je bio optužen i za organizovanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u junu 2007. godine. Prema procjenama u Tužilaštvu, ubistvo Ramiza Delalića bilo je najozbiljnije ubistvo povezano s kriminalom koje se u Sarajevu desilo posljednjih 20 godina.

Kada je 27. juna 2007. godine u Odobašinoj ulici u sarajevskoj općini Centar ubijen Ramiz Delalić Ćelo, pred iznajmljenim stanom u kojem je boravio, istraga je u prvom toku vodila do Muhameda Aliija Gašija i Nasera Keljmendija. U klasičnoj sačekuši u Delalića je ispaljen rafal iz puške sa prigušivačem. Na mjestu zločina pronađeno je šest čahura. Iz policije je tada saopšteno da su nakon ubistva Delalića ubice pobjegle u audiju A6 zatamnjenih stakala.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija