Arnel Isak napustio NES. Kaže da mu je bošnjački interes najvažniji

Arnel Isak napustio NES. Kaže da mu je bošnjački interes najvažniji


Arnel Isak, zastupnik ispred NES-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH danas je podnio ostavku i poručio kako će od sada djelovati kao nezavisni kandidat.

“Osjećam moralnu potrebu prema svojim glasačima da se obratim i prokomentarišem određene stvari kada je u pitanju današnja sjednica. Mi mladi nemamo luksuz da nam izgovor bude ‘ovo je politika’. Kao što sam ranije pozvao predstavnike NES-a da razmisle o kandidatima za ministre, oni su odlučili da ih hvale, brane i podrže. Svima su puna usta mladih, ali pozicije ne daju mladima, nego stranačkim poslušnicima koji imaju debele dosijee. Federacija se daje za dio kolača, a njima su bitni građani i žele ‘promjene’, a pogledajte kandidate za ministre. Žao mi je što dobri kandidati za ministre ispaštaju. Na kraju bih želio da kažem da moja ruke neće biti dio kolača kako ga oni nazivaju, koja izdaje građane Federacije i interese bošnjačkog naroda i bit ću protiv ovakve neustavne Vlade Federacije i pozivam ostale kolege koji su dio samoprozvane većine da razmisle prije nego što dignu ruku za nešto što u srcu osjećaju da nije uredu. Danas ću glasati u interesu građana Federacije. Podnosim ostavku na funkciju predsjednika druge najveće organizacije  po broju glasova unutar NES-a, te kao zastupnik koji je direktnom voljom građana izabran, a od danas sam nezavisni i napuštam NES. Bošnjački interes i moja država su iznad svega – poručio je Isak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija