Dodik “zaratio” sa Nikšićem i Konakovićem: Kakva je to matematika, mogu i ja reći da nam FBiH duguje 100 milijardi

Dodik “zaratio” sa Nikšićem i Konakovićem: Kakva je to matematika, mogu i ja reći da nam FBiH duguje 100 milijardi


“Reformisani” Milorad Dodik ušao je u otvorenu borbu sa svojim bošnjaačkim partnerima Nerminom Nikšićem i Elmedinom Konakovićem. Prvo je Dodik izjavio kako poziva Hrvate da zajedno sa Srbima napuste institucije BiH, a Bošnjake poziva da se zajedno bore protiv djelovanja SAD-a u našoj zemlji.

Na ovu izjavu, između ostalih, reagovao je Nikšić, kazavši kako Dodik opet priziva secesiju, podsjetivši ga istovremeno da mu se to fiannsijski ne bi isplatilo, jer RS trenutno u budžet dobija 700 miliona maraka koji su putem poreza uplaćeni u FBiH. Konaković je rekao kako ne želi komentarisati svaku dodikovu izjavu, jer bi mu u protivnom trebao cijeli tim stručnjaka za odnose s javnošću.

Očito se ovakve reakcije njegovih partnera nisu dopale dodiku, jer je odlučio da im odgovori, istakavši da oni ćute dok se, kako je rekao, iz Sarajeva pljuje po Republici Srpskoj.

– Dodik je rekao da svaka loša akcija iz Federacije BiH proizvede reakciju u Republici Srpskoj.

Komentarišući Nikšićevu izjavu da je Dodik ponovo vaskrsao ideju podjele BiH iako je potpisan sporazum koji je pokazao da se može raditi u interesu svih građana u BiH, Dodik je rekao da ni on nije zamišljao dogovor o formiranju zajedničkih institucija na način da se u Sarajevu ćuti na, na primjer, antiustavne i antidejtonske izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

– Vjerovatno bi bilo manje nesporazuma da su se Nikšić i Konaković prije nekoliko dana udostojili da bilo šta kažu na ogavne izjave Bećirovića. Oni ćute kada se pljuje po Republici Srpskoj – rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Odbacio je Nikšićeve tvrdnje da Federacija preko raspodjele zajedničkih prihoda finansira Srpsku.

– Kakva je to njegova matematika? Mogu i ja izvesti matematiku da je nama FBiH dužna 100 milijardi zbog štete koju nam prave svake godine jer ne možemo da se razvijamo zbog njihovog mentaliteta mržnje prema nama – rekao je Dodik, objavljeno je na njegovom blogu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija