Muriz Memić: Otkud Alisi duševna bol zbog klevete kad ona nema duše

Muriz Memić: Otkud Alisi duševna bol zbog klevete kad ona nema duše


Osoba koja je bila rame uz rame s Dženanom sada mene tuži. Ona izgleda još nije svjesna da je Dženan ubijen.

Ovo je za portal “Avaza” izjavio Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, uoči sutrašnjeg ročišta na Općinskom sudu u Sarajevu u parničnom postupku po tužbi Alise Ramić rođ. Mutap protiv njega.

Izvađeno iz konteksta

– Ali eto, daje sebi za pravo da mene tuži za neku klevetu, što su izvadili iz konteksta. Morali su sve pročitati i vidjeti šta sam ja izjavio. Ali to je viša sila. Mislim da ova tužba nije iz Alisine glave, već iz glava tužilaca Kantonalnog tužilaštva i advokata koji nju zastupaju – kazao je Memić.

Dodao je da ne bi ni poznavao Alisu da njegov sin Dženan nije ubijen.

– Osjećam se glupo. Doći u situaciju da tebe neko tuži ko je kriv za jedno ubistvo… Ali sutra će biti i vještaci koji su vještačili Alisu, tako u nalazu stoji da je nanesena duševna bol. Ja ne znam otkud duševna bol nekome ko nema duše. Doktor Muhamed Ahmić je mene vještačio, pa imam li ja kakvih stresova i nešto? Sutra će vještaci biti pa će opet valjda biti zakazno ročište i svjedoci, jer imam ja i svjedoke od kojih sam čuo te priče pa sam to tako izjavio – istakao je Memić.

Podsjećamo, Alisa Ramić je tužila Muriza Memića zbog izjave: “Alisa se bavila prostitucijom, potječe iz nečasne porodice.”

Obustaviti postupak

Muriz je istakao da je čudno šta sve čovjek mora preživljavati.

– Naučio sam od početka i nije mi ovo čudno od njih – poručio je Memić.

Ifet Feraget, advokat Muriza Memića, na pripremnom ročištu tražio da se obustavi ovaj postupak za klevetu.

– Dok se ne riješi slučaj ubistva. Ne zna niko još motive, pa da vidimo je li to kleveta ili ćemo riješiti slučaj ubistva, pa da vidimo ima li veze s ovim što sam ja izjavio. Ali postupak ide dalje – zaključio je Memić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija