Hurtić: Nisam potpisao putni nalog od 12,50 KM Duški Jurišić

Hurtić: Nisam potpisao putni nalog od 12,50 KM Duški Jurišić


Ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić komentirao je trenutna atmosfera u Vijeću ministara BiH, njegovom ministarstvu, ali i mogućim novim transferima na političkoj sceni.

Relaksiran rad

Hurtić je poručio da je rad Vijeća ministara u prvih 100 dana je prilično relaksiran.

– Komuniciramo, razgovaramo, pripremamo teme koje trebaju da prođu. Ima naravno i turbulencija, nije sve med i mlijeko. Još kaskamo jer nas je dočekalo dosta neriješenih pitanja. Ne možemo krenuti dalje dok ih ne riješemo – rekao je u emisiji Jutro za sve na BHRT-u.

Duška Jurišić zatražila 12,5 KM naknade troškova za posjetu povratnicima u Višegradu

Ministar je komentirao i trenutnu situaciju u svom ministarstvu te nedavno “curenje” informacija o tome da je zamjenica ministra tražila pola dnevnice zbog njene posjete porodice u Visokom.

– Nema curenja informacija. Ja sam tražio sve i jedan dokument, više ništa ne može biti sakriveno i sklonjeno i svaki uposlenik ministarstva može vidjeti svaki dokument. Nije mi jasno na osnovu čega nije imala putni nalog. Vi da biste dobili troškove, morate imati putni nalog, a ona je tražila neke troškove poput goriva koje se ne može isplatiti jer se uzima na karticu koju dobija u sklopu ministarstva. I ne želim uopšte sprovoditi nešto mimo zakona – poručio je.

Nisam prijetio blokadom

Hurtić je pojasnio i zašto njegova zamjenica nije dobila putni nalog te da u pitanju nije bila sjednica NSRS-a na kojoj se raspravljalo o kaznenom zakonu, već politički skup.

– Nisam potpisao putni nalog Duški Jurišić jer se niko ne može poslati na politički skup. Nije bila u pitanju sjednica NSRS-a, već razgovor sa poslanicima SDP-a. Ne može se niko poslati na politički sastanak – rekao je.

Govorio je i o navodnim prijetnjama blokadom plata Hurtić je pojasnio da nije bilo nikakvih prijetnji te da je u pitanju bilo samo popunjavanje šihtarice.

Oglasila se Jurišić nakon dnevnice od 12,5 KM: Za sve krivi ministra Hurtića

– Nisam prijetio blokadom plata, već šihtarica se mora popuniti. Svako ko je nadležan mora popuniti šihtaricu pravilno da bi se isplatila plata – rekao je


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija