Kosta Kecmanović mjesec dana planirao ubistva, pronađen spisak sa imenima učenika koje je planirao da ubije

Kosta Kecmanović mjesec dana planirao ubistva, pronađen spisak sa imenima učenika koje je planirao da ubije


MUP Srbije u saopštenju potvrdio da je poginulo osam učenika i čuvar, kao i da je ranjeno šestoro djece i jedan nastavnik.

Maloljetni učenik je lišen slobode za kojeg iz MUP-a Srbije sumnjaju da je pucao iz očevog pištolja.

Učenik Kosta Kecmanović (14) upao je danas u školu “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i usmrtio devet osoba.

Veselin Milić, načelnik Uprave Grada Beograda poručio je da je ovo ogromna ljudska tragedija. On je naglasio da cijeli zločin pripreman mjesec dana.

„Pucao je Kosta Kecmanović. Nastradalo je osam učenika škole, sedam djevojčica i jedan dječak“, naveo je on i dodao da cijeli zločin pripremam mjesec dana. Ovo je mjesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio sa četiri molotovljeva koktela“, rekao je.

POGLEDAJ GALERIJU

Milić je na konferenciji pokazao i spisak koji su našli u stanu Koste K. Na njemu su ispisana imena učenika koje je planirao da ubije. Osim toga, imao je i precizan plan škole, sa iscrtanim ulazom i izlazom.

“Po dolasku je izvadio pištolj i pucao na radnika obezbjeđenja i ubio još troje djece u blizini. Nakon toga, zamijenio je okvir te je nastavio kretnju prema učionici gdje je ranio nastavnicu i ubio nekoliko svojih vršnjaka iz razreda”, rekao je Milić.

(VIDEO) Pokušao da pobjegne: Kosta rekao samo jednu rečenicu policijskim službenicima: “Ja sam …”

Ono što je najviše šokiralo i Milića jeste to da je Kecmanović na papiru imao detaljan plan na kojem se nalazio i spisak onih koje treba ubiti.

“Ovo je spisak djece koje je planirao da likvidira. Radio je plan ulaska u školu, izlaza iz nje. Odredio je prioritetne mete. Skica izgleda kao iz videoigrice ili horor filma što ukazuje da je detaljno, po razredima škole, planirao kako da uđe u koju učionicu”, zaključio je Milić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija