Nikšić se u Ambasadi Srbije upisao u knjigu žalosti

Nikšić se u Ambasadi Srbije upisao u knjigu žalosti


Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić upisao se danas, 7. maja, u Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu u knjigu žalosti koja je otvorena nakon masakra u Beogradu u kojem je likvidirano osam učenika i radnika obezbjeđenja.

Premijer Federacije BiH naglasio je u svom pismu da je upravo zbog sjećanja i značenja ovog dana u Sarajevu, ovaj dan posebno specifičan za sve građane širom Bosne i Hercegovine, ali posebno Sarajeva, te da svi građani suosjećaju bol i tugu koja je pogodila Srbiju.

“Izgubiti dijete najveća je ljudska bol. Nemjerljiva. Dijelimo vašu tugu. Danas je specifičan dan i u Sarajevu kada se obilježava sjećanje na ubijenu djecu. Zato su naše misli još više uz roditelje i porodice stradalih. Njima, njihovim prijateljima, svim građanima Srbije iskazujem izraze iskrenog saučešća. Povrijeđenim želim brz i uspješan oporavak”, upisao je premijer Nikšić u Knjigu žalosti.

Podsjetimo, maloljetnik, 13-godišnji učenik K. K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija