Dodik iz Moskve: BiH je nakon rata postala eksperiment i kolonija

Dodik iz Moskve: BiH je nakon rata postala eksperiment i kolonija


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik susreo se danas u Moskvi sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

“Tokom održavanja međunarodnog bezbjednosnog foruma u Moskvi susreo sam se s ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom”, naveo je Dodik na Twitteru.

“BiH je nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava. Danas sam se obratio na međunarodnom bezbjednosnom forumu u Moskvi i tom prilikom naglasio sam da je srpski narod bio prva žrtva hegemonističkog procesa zapadnih faktora i NATO. Prva NATO agresija izvedena je na Republiku Srpsku, a potom i na Srbiju pa na ostale zemlje. Danas je cjelokupna međunarodna politika u ubrzanoj dinamici i multipolarni poredak se uspostavlja s novim strukturama moći. Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, kao oružja protiv Rusije. Ugrožena je evropska energetska bezbjednost jer je Evropa i dalje zavisna od ruskih energenata”, dodao je Dodik.

Na međunarodnom skupu o bezbjednosti u Moskvi, na kojem učestvuju predstavnici iz više od 100 zemalja svijeta, videolinkom obratio se predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Dodik u Rusiju odlazi već drugi put od početka agresije te zemlje na Ukrajinu i ni na koji način ne pokušava sakriti podršku Rusiji, uprkos činjenici da je ta zemlja započela rat.

Naprotiv Dodik taj rat opravdava, kazavši da je Rusija bila prisiljena na to.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija