Uhapšena i treća osoba koja je ukrala “‘Jaguara”: Privedeni Jelenko, Danko i Aljoša

Uhapšena i treća osoba koja je ukrala “‘Jaguara”: Privedeni Jelenko, Danko i Aljoša


Jelenko Kopranović alijas Jelenko Sjenica, uhapšen je danas nakon što je lociran u Banjaluci, potvrđeno je za UnaWorld.

On se sumnjiči za krađu automobila u Odžaku, a ranije su zbog istog djela uhapšeni i Aljoša Galić i Danko Kajganić, rođeni brat Milanka Kajganića, glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, danas oko 13.20 časova u Banjaluci, lišili su slobode lice inicijala J.K. iz Banjaluke, a za kojim se tragalo zbog postojanja osnova sumnje da je zajedo sa licima A.G. i D.K. počinilo krivično djelo ‘Teška krađa’ izvršeno dana 13.04.2023. godine na području opštine Odžak, kojom prilikom je otuđeno putničko vozilo marke ‘Jaguar'”, saopštili su iz policije.

O navedenom su obaviješteni policijski službenici Policijske uprave Odžak, kojima će Sjenica biti predat u nadležnost i dalje postupanje.

Galić je poznati kriminalac, osuđivan više puta. Kajganić je rođeni brat Milanka Kajganića, glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Naime, policijski službenici PU Banjaluka u saradnji sa kolegama iz Gradiške, vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi krivičnog djela teška krađa izvršeno 13. aprila ove godine na području Odžaka, kada je ukraden jaguar.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se Galić i Kajganić, koji su juče uhapšeni, i još jedna osoba za kojom se intezivno traga, mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Takođe, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti.

Banjalučka policija juče je kolegama u Odžaku predala u nadležnost i dalje postupanje Galića i Kajganića, oduzete predemete i vozilo.

Sve mjere i radnje preduzete su u saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija