(VIDEO) Organizacija Panter: Gradovi odvode pse u RS jer je tamo dozvoljeno uspavljivanje

(VIDEO) Organizacija Panter: Gradovi odvode pse u RS jer je tamo dozvoljeno uspavljivanje


Članovi Udruženja za zaštitu životinja “Panter” iz Unsko-sanskog kantonasa čitateljima našeg portala podijelili su šokantnu informaciju a tiče se pasa lutalica u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kako tvrde “Panterovci” ovih dana zaobilazi se zakon o zaštiti i dobrobiti životinja jer životinje koje se uhvate u Federaciji BiH, prebacuju u RS gdje je po zakonu dozvoljeno uspavljivanje pasa piše Crna-Hronika.

“Ako nakon 30 dana ne pronađu rješenje za psa, šalju ga u RS gdje ga uspavljivaju” – izjavili su članovi Pantera za Crnu-Hroniku.

Nemili događaj koji se desio u Sanskom Mostu i Ključu, desio se jučer ali na sreću ovi aktivisti za zaštitu životinju reagovali su i spasili nedužne životinje od uspavljivanja.

 

“Želimo da pronađemo adekavtna rješenja za napuštene pse, zajedno s ostalim udruženjima koji su u partnerstvu sa nama.

Mi kao organizacija a i kao normalni civili i humani nećemo da dozvolimo takav način rada i na ovom nećemo stati, da se prati naš rad uskoro će biti objavljena sva istina o psima i ko je kriv i šta se tu sve dešava isto tako uskoro ćemo da ponudimo rješenje složno s propisima naših zakona, a isto tako da smo kao drustvo i građani uredni i civilizovani.” izjavili su iz Pantera

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7237911930218859781?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7234494118985401861


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija