Foto: Avaz
Armin Berberović zvani Berba predat u Tužilaštvo KS

Armin Berberović zvani Berba predat u Tužilaštvo KS


Armin Berberović, osumnjičeni da je sinoć Mercedesom udario u tri djevojke u sarajevskom naselju Marijin Dvor, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, nakon stravične nesreće Azra Spahić je poginula na licu mjesta, jedna djevojka je teško povrijeđena i ljekari joj se bore za život, a još jedna djevojka je povrijeđena, ali, srećom nije životno ugrožena.

Berberović je napuhao 0,41 promil alkohola, a nije imao ni položen vozački ispit.

“Vozilom Mercedes je upravljao A.B. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo ugrožavanja sigurnosti u saobraćaju. Prilikom upravljanja vozilom, imao je prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita. Od zadobijenih povreda, 25-godišnja žena je preminula na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti obavljena obdukcija”, kazala je Mersiha Novalić, glasnogovrnica MUP-a KS.

Sarajevo tuguje: Tri ruže i jedna svijeća na mjestu tragedije

“Tom prilikom došlo je udara i obaranja na kolovoz pješakinje S.A., rođena 1998. godine iz Sarajeva, S. A., rođena 1997. godine i S. E., rođena 2002. godine iz Ilidže, od strane putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao vozač B.A., rođen 1996. godine iz Sarajeva.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem koji je izvršila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 02:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, uhapsili su B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ FBiH (teška krivična djela djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi s KD iz člana 332 KZ FBiH (ugrožavanje javnog prometa).

Traži se novi zakon i pojačane saobraćajne kontrole nakon stravične nesreće u Sarajevu


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija