Sarajevo tuguje: Tri ruže i jedna svijeća na mjestu tragedije

Sarajevo tuguje: Tri ruže i jedna svijeća na mjestu tragedije


Sinoć je u sarajevskom naselju Marijin Dvor, Armin Berberović (27) automobilom marke Mercedes, pokosio tri pješakinje. Mlada doktorica Azra Spahić je poginula na licu mjesta, njena kolegica, takođe doktorica, je teško povrijeđena i ljekari joj se bore za život, a još jedna pješakinja je povrijeđena i ona je otpuštena na kućno liječenje.

Berberović je bio pijan i vozio je bez vozačke dozvole.

Kako saznaje Crna hronika, Berberoviću ovo nije prvi put da sjeda za volan, a da nema vozačku dozvolu. Naime, njemu je sarajevska policija napisala desetine kazni za vožnju bez položenog vozačkog ispita. To ga nije spriječilo da iznova i iznova, sjeda za volan.

Armin Berberović bio pijan, bez položenog vozačkog ispita u očevom Mercedesu

Sarajevo tuguje.

Kako je zabilježio reporter Crne-Hronike na mjestu tragedije postavljene su tri ruže i svijeća koje simboliziraju sarajevsku tugu za još jednim prerano ugašenim mladim životom.

Građani će se sutra okupiti na mjestu nesreće

Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.

Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja.

Skup će se održati u 18:00h u nedjelju, 28.05., na Marijin-Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu saobraćajne nesreće.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija