Armin Berberović bio pijan, bez položenog vozačkog ispita u očevom Mercedesu

Armin Berberović bio pijan, bez položenog vozačkog ispita u očevom Mercedesu


Do nesreće je došlo sinoć oko 23:30 sati, kada je automobil crvene boje, marke Mercedes udario tri pješakinje. Njime je upravljao vozač Armin Berberović (1996.) zvani Berba iz općine Stari Grad po zanimanju konobar piše Crna-Hronika.

Poginula je mlada doktorica Azra Spahić, zaposlenica Doma zdravlja Kanton Sarajevo. Povrijeđena je njena kolegica, mlada doktorica Alma Suljić. Također se doznalo kako je za nesreću osumnjičen Armin Berberović zvani Berba, inače iz Starog Grada u Sarajevu.

Armin je imao alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prijelazu.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS. Obavili su ga policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke

Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS obratila se medijima i iznijela nove informacije o stravičnoj nesreći koja je uznemirila javnost u Sarajevu i BiH, a u kojoj je poginula Azra Spahić, mlada doktorica.

Pored nje teško je povrijeđena još jedna ženska osoba.

Novalić je kazala, između ostalog, sljedeće:

– Vozač A. B. nije imao položen vozački ispit. Imao je alkohola u krvi – kazala je Novalić.

Novinarima je predstavila tok događaja.

– Naš Operativni centar je sinoć u 23:30 sati zaprimio prijavu na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je stradalo više osoba. Policijski službenici PU Centar su izašli na mjesto događaja i nažalost potvrdili navode iz prijave u kojoj su nastradale mlade pješakinje.

Ljekar hitne pomoći je na mjestu hitne pomoći konstatovao smrt jedne žene, a dvije su prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS. Obavili su ga policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke – rekla je Mersiha Novalić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija