Izetbegović: Odlaskom SDA u opoziciju, iz stranke odlaze oni koji su ušli iz interesnih motiva

Izetbegović: Odlaskom SDA u opoziciju, iz stranke odlaze oni koji su ušli iz interesnih motiva


Odlazak SDA u opoziciju će uzrokovati odlazak dijela kadrova koji su u politiku i u SDA ušli iz karijerističkih i interesnih motiva, izjavio je predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

“Desiće se spontano ‘čišćenje SDA’ koje mnogi odavno zagovaraju i prizivaju. Moramo naći način da narodu pojasnimo da se politikom bavimo u njegovu, a ne u vlastitu korist, i da sve udarce koje smo primili i koje ćemo tek primiti trpimo za boljitak države BiH i njenog naroda. To će nam, uz širenje koalicionog kapaciteta, ali i neminovne greške Trojke na koje ćemo kao i do sada konstantno ukazivati, na narednim izborima donijeti dominantnu pobjedu. Možda i nikad ubjedljiviju, ako Bog da”, rekao je Izetbegović tokom obilježavanja 33 godine postojanja SDA.

Poručio je da slijede lokalni izbori, te da se članovi stranke moraju približiti biračima i, kako je rekao, vratiti Sarajevo, Zenicu, Bihać i Mostar, te osvojiti konačno i Tuzlu.

“Formula je intenzivan rad na terenu, kvalitetni mladi kadrovi i koalicije”, naveo je Izetbegović.

Najveći napredak tokom svog postojanja i rada, smatra Izetbegović, SDA je ostvarila u obnovi i razvoju tržišne ekonomije, privatnog poduzetništva, kao i pri rješavanju socioekonomskih pitanja.

“Unatoč višedecenijskim napadima i pokušajima da se SDA kompromituje ova prvoosnovana bh. stranka ostala prvorangirana, pobjednička stranka kroz niz izbornih ciklusa. SDA redovito dobiva podršku minimalno 280.000 glasača, najjača je stranka u BiH, skoro duplo je jača od sljedeće stranke u Federaciji BiH”, rekao je Izetbegović.

Poručio je da SDA podržava dosljednu primjenu vladavine prava i procesuiranje odgovornih za korupciju i sva druga krivična djela.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija