Tužilaštvo BiH formiralo predmet zbog sramnog komentara Darija Kordića

Tužilaštvo BiH formiralo predmet zbog sramnog komentara Darija Kordića


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je u proceduru uputilo prijavu advokata Mirnesa Ajanovića protiv Darija Kordića koja je data postupajućem tužitelju.

Mirnes Ajanović je juče dostavio Tužilaštvu BiH prijavu protiv Darija Kordića zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima – i zatražio određivanje pritvora.

Ratni zločinac Dario Kordić je na javnom mjestu, kako je to prezentirano u snimku objavljenom na društvenim mrežama, izjavio: „Pitao me naš prijatelj sa sjevera Hrvatske, naše integralne, je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata. Ja sam mu rekao: Sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila“, dok su ostala lica saučestvovala u izvršenju krivičnog djela sramnim aplaudiranjem.

Ajanović je jučer dostavio Tužilaštvu BiH dostavio prijavu protiv Kordića zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima iz člana 145a stav (1), (3), (5) i (6) Krivičnog zakona BiH, za šta je određena zatvorska kazna od najmanje tri godine.

Advokat Mirnes Ajanović prijavio Tužilaštvu BiH Daria Kordića



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija