U Sarajevu se renovira kuća mjesne zajednice za 808.000 KM!?

U Sarajevu se renovira kuća mjesne zajednice za 808.000 KM!?


Vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Arslan Dučić na svom Facebook profilu objavio je šokantnu informaciju da renoviranje kuće u Sarajevu košta preko 800.000 KM.

Naime, građani ove općine će svojim novcem platiti rekonstrukciju objekta ambulante i mjesne zajednice na Vracama. Cijena sitnica – 808.000 KM.

U cijenu od 808.000 KM spada sanacija krova, vanjska i unutrašnja stolarija, zamjena podnih obloga, rekonstrukcija sanitarnih čvorova, ugradnja elektro platforme za osobe sa invaliditetom i radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektro i mašinskim instalacijama.

“Reći će nam naravno da je lakše napraviti objekat iz temelja nego ga rekonstruisati. To smo više puta čuli, a mene će interesirati odgovori u vezi sa probijanjem rokova i odgovornost izvođača radova”, napisao je Dučić koji je pozvao na odgovornost načelnika općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića.

Dučić napominje da je prije nekoliko dana u Tuzli, objekat sa 15 stambenih jedinica koštao 1.4 miliona KM.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija