Potresna ispovijest za CH: Djevojci od 17. godina ostavili konac poslije operacije u njoj. Inficirao se

Potresna ispovijest za CH: Djevojci od 17. godina ostavili konac poslije operacije u njoj. Inficirao se


Redakcija portala Crna-Hronika svakodnevno prima vaše potresne ispovijesti, a najnoviju vam donosimo iz Brčkog.

Kako nam tvrdi 17-godišnja djevojka, bh. doktori su je zavlačili danima. Na sreću izbjegnuta je veća tragedija.

“Dobar dan, želim da javno objavit da doktori ginekologije i akušerstva u Brčko Distriktu ne znaju raditi svoj posao. Imala sam tumor jajnika od 10.5 cm sa 9.5 cm, za koji su govorili da je tečna cista, dok nije došao nalaz nakon operacije da je to zapravo tumor i to od vrste tvrdih. Zar toliki amateri rade kod nas u bolnici da ne znaju prepoznati tumor.

Prvi doktor me operisao, sve je bilo u redu kako on kaže, a zapravo sam dobila bakteriju na rani koja se stvorila od prljavog konca koji je zaboravio izvadit doktor.

Niko se ne nije sjetio uradit bris rane do drugog doktora, koji je uradio na svoju ruku. Naravno ne bi bio doktor da nema loše strane.

Porodicu mi je nazivao ludima, samo zato što su zabrinuti za svoje dijete. Zvali su policiju na nas, kao i obezbedenje, dokle ovi snobovi da nam rade u javnom zdravstvu.

Niko se nije sjetio da mi da uputnica da uradim tumor markere. Kada su me stavili na operacioni stol nisu me mogli uspavat, jer su mi davali anesteziju za nepušače, a nisu me ni pitali da li sam pušač.

Kod nas ne rade doktori, nego mesari sa kupljenom diplomom. Otišla sam na vađenje konca, on je izvadio jedan površniski dio, a ostali dio je ostao u meni koji on nije izvadio. Kao što sam već rekla prljav konac je u meni stojao 10 dana, rana se otvorila i govorili su doktori da je to samo infekcija i da će zarast.

Liječili su tu infekciju antibioticima koje mi je doktor prepisao, a infekcije nije ni bilo nego bakterija koja je nastala od njihovog prljavog konca. Od tih antibiotika imam sada problem sa želucem jer mi nisu prepisali probiotik za zaštitu želudca.

Alarmantna situacija u bh. bolnici:” Pacijenti leže po hodnicima, RTG snimke očitavaju preko Vibera”

Pored toga da ne govorim koliki sam stres doživjela i sada radi njih moram redovno posjećivati psihijatra. Dolazila sam 10 dana za redom na previjanje kako se rana otvorila.
Pregledala me je doktorica koja je rekla da se rana ne smije zatvarat gazam i skinula mi je gazu. Drugi i treći doktor su mi govorili da je to sve u redu.

Što je žalosno jeste da doktorica koja je dobila otkaz u Bijeljini jer je ostavil tufer u ženi, te ista dobila sepsu, ta doktorica je sad najnormalnije zaposlena u Brčkom. I ona mi je rekla da je to sve u redu i da će rana zarasti.

Na moju sreću, otišla sam privatno dok doktora u Orašje koji je zvadio konac iz mene. Kada sam se vratila i pitala te iste doktore, da li je u redu što je 10 dana konac ostao u meni, oni su mi samo hladno rekli “pa dešava se”

Neka bude sramota svakome ko ovako radi u javnom zdravstvu. Ja sam djevojka od 17-godina. Mogli su me uništiti još više. Postavlja se pitanje, da li su uopšte išta uradili kako treba…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija