Ovo su novi ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu

Ovo su novi ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu


Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH donesena je odluka o imenovanju novog ambasadora BiH u Kataru. Tako će umjesto Abdulaha Skake u diplomatsku misiju otići Semir Halilović.

Skaka je smijenjen nakon što je uhapšen u akciji “Vizionar” i osumnjičen za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Skaka je mjesec dana proveo u pritvoru u Zenici, a prije tri dana mu je određen kućni pritvor.

Semir Halilović je sin generala Sefera Halilovića, predsjednika Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) i prvi načelnik Glavnog štaba Armije Republike BiH.

Tokom političke karijere bio je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Semir Halilović, rođen 1981. godine, je pravnik, sociolog, magistar ekonomskih i doktor političkih nauka. Student generacije u dva navrata. Halilović je autor dvije povijesno-političke istraživačke knjige, a objavio je šest naučnih i stručnih radova iz oblasti politologije, sociologije i političkog marketinga u univerzitetskim i akademskim časopisima u Bosni i Hercegovini. Aktivno govori engleski jezik, te turski jezik pasivno.

Bećirović vraća kredit: Sin Sefera Halilovića (BPS) umjesto Skake

Razim Čolić novi je ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji

Muhamed Jusić razriješen dužnosti vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji u Rijadu, kao i sa dužnosti nerezidentnog ambasadora u Republici Jemen i Sultanatu Oman.

Razim Čolić rođen je 1963. godine u Gradačcu. Završio je Filozofski fakultet – komparativne religije i engleski jezik u Islamabadu. Aktivno govori, čita i piše engleski i arapski jezik. Obavljao je dužnost ambasadora BiH u Kraljevini Saudijskoj Arabiji od 2005. do kraja 2012. godine.

Ivan Orlić imenovan za ambasadora BiH u Rusiji

Za novog ambasadora BiH u Rusiji imenovan je Ivan Orlić na prijedlog Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, Željko Samardžija je imenovan na prijedlog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija