Pogledajte kako se izdaje fiskalni račun u Sarajevu: “Dodali hemijskom 13KM”

Pogledajte kako se izdaje fiskalni račun u Sarajevu: “Dodali hemijskom 13KM”


Da se u Bosni i Hercegovini dešavaju nesvakidašnje situacije dokaz su brojne pristugle pritužbe čitatelja portala Crna-Hronika, a jedna od njih tiče se i zanimljivog fiskalnog računa računa u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Naime, nakon što je naš čitatelj (identitet poznat redakciji portala) završio svoj obrok u restoranu, na fiskalnom računu vidio je prikazan iznos od samo 2 KM upravo onoliko koliko košta njegovo piće koje je popio.

Međutimda stvar bude zanimljiva, kada je prišao konobaru kako bi platio navedeni iznos, isti je na račun dopisao hemijskom olovkom dodatnih 13KM i sve uredno naplatio od svog gosta.

Za 15 KM pojeo je pohovanu šniclu, salatu i popio kiselu vodu.

“Varanje na računima u zgradi Carine u Rajlovcu. Pojeo i popio u iznosu od 15KM  otkucano samo 2KM. Ostalih 13 KM napisano hemijskom. Dobrodošli u BIH” – poručio je čitatelj portala Crna-Hronika.

 

 

Podsjećamo Porezna uprava Federacije BiH u cilju suzbijanja rada na crno i sive ekonomije u toku vikenda je provodila brze inspekcijske nadzore.

– Na području Sarajeva, Mostara, Neuma, Međugorja i Orašja, Porezna uprava FBiH je izvršila 284 brze kontrole u kojima je, prema preliminarnim izvještajima otkrila 98 neprijavljenih radnika, 25 obveznika koji su radili bez odobrenja za rad, 94 obveznika koji nisu izdavali račune.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečećeno je 26 objekata i izdat 191 prekršajni nalog sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 391.850 KM – navode iz Porezne uprave FBiH.

Za vikend 284 brze kontrole porezne uprave: Čak 391.850 KM kazni

Konačne rezultate provedenih kontrola za vrijeme vikenda, dodaje se, PUFBIH će saopćiti sutra.

– Porezna uprava FBiH će i u narednim danima nastaviti s ovim aktivnostima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim propisima kako se ne bi izlagali sankcjjama i nepotrebnim troškovima, a PUFBiH ne,bi primoravali da primjenuje sankcije – zaključuju iz PUFBiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija