FUP zbog trgovine ljudima lišio slobode jednu osobu

FUP zbog trgovine ljudima lišio slobode jednu osobu


Policijski službenici Federalne uprave policije, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području grada Mostara, poduzimati aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela Trgovina ljudima iz člana 210a KZ Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Trgovina ljudima” iz člana 210a KZ Federacije BiH, lišeno je slobode lice A.F. rođen 1991. godine. Lice lišeno slobode je nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predato nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko -neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Inače, radi se o nastavku operativnih akcija “HUM” i “HUM I” koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizovane kriminalne grupe koja se specijalizirala za organizovanu trgovinu ljudima u svrhu sticanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela i lica koja se dovode u vezu sa istim, navodi se u saopćenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija