Adisa Omerović kroz suze: Mirsada su odveli u radnom odijelu. Ne znamo više šta zlotvori žele od nas

Mirsad Omerović iz Srebrenice sinoć je uhapšen zbog navodne pripreme napada na SPC i to na osnovu objave u kojoj Omerović u noći 11. jula pita “ima li 50 osoba da provjere šta se to u Srebrenici slavi”.

MUP RS priveo Bošnjaka iz Srebrenice jer je negodovao zbog koncerta, njegova supruga moli za pomoć

Podsjećamo, srpski nacionalisti su samo nekoliko sati nakon obilježavanja godišnjice genocida i ukopa 30 žrtava, puštali duhovne i četničke pjesme iz Srpske pravoslavne crkve. To je dodatno uznemirilo Bošnjake.

Njegova supruga, Adisa Omerović vidno potresena govorila je za Hayat.

“11. juli u Srebrenici je tužan, ukopavate svoje najmilije i nakon što svi napuste Srebrenicu, dođu tako da slave sa četničkim pjesmama. Moj muž nije kriminalac, zločinac. On je bivši logoraš, ne može sve da podnese. Na Facebooku je napisao objavu „Da li nas ima 50 da odemo provjeriti šta se to slavi, šta se dešava“. Oni slave našu muku. Mirsad je kao 18-godišnjak proveo osam mjeseci i deset dana u srpskom logoru”, govori kroz suze Omerović.

Podsjeća kako je u Srebrenici svaki 11. juli isti.

“Provokacije, četničke pjesme, slavlja. Evo sad 19. jula ovdje, na muslimanskoj zemlji očekujemo nove provokacije, slave nešto… Obuzdavamo svoje emocije, ali nekad nismo u mogućnosti da ih savladamo. On nije nikom prijetio da će učiniti nešto. Ne znamo više šta zlotvori koji vode portal „Despotovina“ žele od nas?! Hoće li oni odgovarat kad neko napadne moje dijete, muža?! Oni siju najveću mržnju, kače postere ratnih zločinaca po Srebrenici, kače postere Putina. Siju mržnju svakodnevno i jučer je kulminiralo kad su udarili na moju porodicu”, kazala je.

Pojasnila je i tok jučerašnjeg događaja kada je uhapšen njen muž.

“Radili smo na selu kod jezera Perućac na granici sa Srbijom. Došli smo sinoć u Srebrenicu i rekli su nam da nas policija gore traži. Nedugo nakon toga, oko devet sati, došli su i odveli Mirsada, bez ikakvog objašnjenja. Nisu ništa rekla zašto ga vode. Otišao je onako u radnom odjelu, misleći da će se skoro vratiti. Kasnije me nazvao i rekao da mora ostati u policijskoj stanici. Oko 12 sam otišla da vidim šta se dešava. Rekli su mi da je Okružno Tužilaštvo u Bijeljini naložilo da se zadrži u policijskoj stanici. Uspjela sam ga vidjeti samo iza rešetaka, jedva sam ostala na nogama…”, objašnjava.

PU Zvornik: Uhapsili smo Mirsada Omerovića!

Dodaje kako je morala zatražiti liječničku pomoć s obzirom da je nakon svega pozlilo.

“Pritisak mi je skočio na 180. Djeca su isprepadana. Imamo dvije djevojčice od 14 i 15 godina. Odlične su učenice, vole Srebrenicu, žele ostati ovdje. Muž je imao prilika da bude bilo gdje, nije htio. Ostao je u Srebrenici, jer je ovo njegovo, naše, ovdje se najljepše osjeća. Tu je ostavio mnogo svog života”, navela je.

Adisa ističe da je angažovan advokat i trenutno je u policijskoj stanici.

“Očekujemo pozitivne vijesti ako Bog da. Ne možemo više da trpimo ovakvo stanje, da podnosimo provokacije. Apelujem na sve one koji su na funkcijama, da stanu u kraj ovim fašistima jer je ovakvo stanje neodrživo. Uplašeni smo i ne znamo šta dalje”, rekla je kroz suze Adisa Omerović za Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79