Brutalna poruka Novića: S kim bi političari punili groblja

Brutalna poruka Novića: S kim bi političari punili groblja


Sredoje Nović, predsjedavajući Kluba srpskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, jasno je izrazio svoje nezadovoljstvo i kritiku prema nedavnoj raspravi o izvještaju o radu Tužilaštva BiH u 2022. godini. U svom izlaganju, Nović je naglasio da rasprava nije bila ni korektna ni kulturna, te je pozvao delegate da se usmjere na unapređenje političkih i međuljudskih odnosa umjesto političkih obračuna.

Istakavši važnost fokusa na budućnost umjesto otvaranja priča u svrhu političkih ciljeva, Nović je naglasio da svaki od nas ima svoju priču o ratu i prošlim zbivanjima, ali nema priču o sutra. Kritizirajući bespotrebnu raspravu o izvještaju Tužilaštva BiH, naglasio je da to neće imati stvaran utjecaj na rad ove institucije.

Nović je također skrenuo pažnju na dio izvještaja koji se bavi optužnicama za krivična djela korupcije, ukazujući na važnost suočavanja s tim problemom. Izvještaj je istaknuo da policijske agencije u 2022. godini nisu dostavile nijedan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu visoke korupcije, a Nović je naglasio da je neko odgovoran za to i da to zahtijeva akciju.

Unatoč kontroverzama i političkim izazovima, Nović je pozvao na saradnju kako bi se prevladali problemi i izgradila bolja BiH koja gleda prema budućnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija