Vukanović raskinkao Dodika: 100 miliona razloga za kapitulaciju, sve za kuma

Vukanović raskinkao Dodika: 100 miliona razloga za kapitulaciju, sve za kuma


Nebojša Vukanović, osnivač stranke “Za pravdu i red”, nije štedio riječi u svom najnovijem obraćanju javnosti. Optužujući predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, za skrivanje novca iza navodnog smirivanja u Sarajevu, Vukanović tvrdi da se iza svega krije interesi i korupcija.

U svom karakterističnom stilu, Vukanović je nazvao Dodika uzurpatorom i dijelom mafijaške organizacije, optužujući ga za dugo očekivanu transakciju preko Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO). Prema njegovim tvrdnjama, Dodik je navodno namjeravao prodati zgradu u Banjaluci Upravi za indirektno oporezivanje za 100 miliona, a sve to, prema Vukanoviću, za osobne interese, dok lažno srbovanje služi kao paravan za pljačku.

Vukanović nije birao riječi u osudi, tvrdeći da Republika Srpska nije ničija igračka za političke manipulacije. Njegova izjava je odjeknula oštro, optužujući Dodika za veleizdaju i nacionalno poniženje, ističući da je vrijeme da narod reagira i zaustavi ovakve navodne političke šeme.

“Ovo je novi akt veleizdaje i nacionalnog poniženja, vrhunac stalnog klečanja, javnih poniženja i puzanja, i jedini način da se sve zaustavi je da se narod napokon trgne iz letargije, digne na noge i masovnim protestima, blokadama i demokratskim mirnim otporom kaže šta misli o suicidnoj šizofrenoj politici”, izjavio je Vukanović.

Optužbe Nebojše Vukanovića protiv Milorada Dodika izazvale su polemike i pažnju javnosti. Njegove oštre riječi prema predsjedniku SNSD-a izazivaju interes građana o stvarnosti političkih odnosa u Bosni i Hercegovini, te postavlja pitanje o odgovornosti političkih lidera prema narodu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija