Benjamin Mujkić iz Novog Travnika osvojio zlato u Parizu!

Benjamin Mujkić iz Novog Travnika osvojio zlato u Parizu!


Benjamin Mujkić, mladi matematičar i fizičar iz Novog Travnika, ostvario je izuzetan uspjeh na Internacionalnoj STEM olimpijadi u Parizu osvojivši prvo mjesto u takmičenju iz oblasti programiranja. Ovaj talentirani učenik Druge gimnazije Sarajevo osvojio je srca svojih sugrađana i zajednice svojim iznimnim dostignućima na brojnim matematičkim i fizikalnim takmičenjima.

Čestitke za ovaj izvanredan uspjeh stižu ne samo Benjaminu već i njegovim ponosnim roditeljima, koji su ovu vijest podijelili s nama. Također, iskoristili su priliku da zahvale načelniku Općine Novi Travnik, Stjepanu Duji, za podršku koju je pružio Benjaminu za odlazak na prestižno takmičenje u Pariz.

Načelnik Dujo je donio odluku da iz budžeta za 2023. godinu izdvoji sredstva koja će pokriti troškove avionskog prijevoza od Sarajeva do Pariza za ovog talentiranog novotravničanina, što je pokazatelj lokalne podrške i poticanja mladih talenata u njihovom obrazovanju i razvoju.

Benjaminov uspjeh nije nepoznat jer je već ostvario brojne značajne rezultate. Nedavno je osvojio bronzanu medalju na matematičkoj olimpijadi u Japanu, a također se okitio medaljom i na balkanskom prvenstvu, ovog puta osvojivši bronzu.

Ovaj mladi matematičar i fizičar predstavlja ponos ne samo svoje škole i Općine, već i cijele Bosne i Hercegovine. Njegova predanost i trud pokazuju da su talent i upornost ključ uspjeha, a mi s nestrpljenjem očekujemo da vidimo što će nam Benjamin donijeti u budućnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija