Milion maraka dodijeljeno za saniranje poplava u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku od ključnog značaja za pomoć najugroženijim područjima zahvaćenima nedavnim poplavama. Milion KMdodijeljen je Ministarstvu sigurnosti BiH kako bi se sanirale posljedice poplava koje su zadesile zemlju u maju ove godine.

Ova odluka je rezultat brze reakcije Vijeća ministara koje je prepoznalo važnost pružanja podrške najugroženijim općinama i gradovima u Federaciji BiH i Republici Srpskoj. Prema rasporedu, po 500.000 KM bit će dodijeljeno objema entitetima kako bi se osigurala potrebna pomoć u sanaciji štete i obnovi oštećene infrastrukture.

U Federaciji BiH, ova sredstva bit će dodijeljena gradovima i općinama koje su najteže pogođene poplavama. Bihać, Bosanska Krupa, Sanski Most, Bužim i Bosanski Petrovac, Velika Kladuša i Čelić iznosima od 50.000 KM, dok će Cazin dobiti 100.000 KM te Teočak i Sapna po 25.000 KM.

U Republici Srpskoj, milion KM bit će raspodijeljen Novom Gradu s iznosom od 200.000 KM te Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Kostajnici s po 100.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79