Pada snijeg na Alpama

Pada snijeg na Alpama


Nakon serije razornih oluja koje su zahvatile oblasti Alpa, iznenađujuće zahlađenje s padom snijega preplavilo je planinske vrhove.

Danas su francuske, švicarske i austrijske Alpe zamantane bijelim pokrivačem, a temperature su pale na 10 do 15°C. U višim predjelima Alpa, temperatura se spustila ispod 0°C, a snijeg je pao i na visinama od 2500 metara nadmorske visine. U večernjim satima snijeg se počeo spuštati i u pojedinim predjelima italijanskih Alpa iznad 3000 metara, očekuje se da će se noću snježna granica ponegdje spustiti i na 2000-2200 metara nadmorske visine.

Iako snijeg u julu nije uobičajen, nije posve rijedak fenomen u Alpama, a kada padne, uglavnom obaspe veće visine.

Nažalost, dok su Alpe zahvatili snijeg i zahlađenje, u Grčkoj je situacija dramatično drugačija. Katastrofalni šumski požari bjesne širom zemlje, a temperature nevjerojatno rastu do 45°C.

Hladni front iz oblasti Alpa nastavit će put prema Panonskoj niziji i širem području, donoseći kišu, pljuskove s grmljavinom i jak sjeverozapadni vjetar. Očekuje se pad temperature za 10 do 15°C, što će rezultirati značajno hladnijim vremenom u narednim danima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija