Narandžasti meteoalarm: U ovim regijama se očekuje nevrijeme

Narandžasti meteoalarm: U ovim regijama se očekuje nevrijeme


U različitim regijama Bosne i Hercegovine, upozorenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda izazivaju zabrinutost i neizvjesnost među građanima dok se borbe sa nevremenom pretvaraju u prioritet.

Kako je najavljeno, širom zemlje očekuju se obilni lokalni pljuskovi, grmljavina i jaki udari vjetra, što je rezultiralo izdavanjem narandžastog upozorenja. Također, meteorolozi upozoravaju na mogućnost pojave grada, što samo dodaje na većem oprezu i zabrinutosti.

Regija Bihać ima razloga za pažljivost od 00:00 do 23:59, sa očekivanom količinom padavina između 20 i 40 l/m2. Građani se savjetuju da budu u toku s aktuelnom vremenskom prognozom i da se pripreme za moguće smetnje u aktivnostima na otvorenom. Postoji mogućnost lokalnog plavljenja manjeg broja imovine, uz ometanje aktivnosti na otvorenom, kao i teški uslovi za vožnju zbog smanjenja vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.

U Livnu se također očekuje nevrijeme od 11:00 do 17:00, s udarima vjetra brzine između 40 i 60 km/h. Građani trebaju biti svjesni krhotina koje nosi vjetar, što može izazvati manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

U Sarajevu, od 11:00 do 18:00, očekuju se udari vjetra brzine između 40 i 50 km/h. Ponovno se savjetuje da građani prate aktuelnu vremensku prognozu i budu svjesni krhotina koje nosi vjetar, što može izazvati slične smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Tuzla, Banja Luka, Višegrad, Prijedor i Foča također su među regijama koje će osjetiti posljedice nevremena. Očekuje se obilna kiša i mogući udari vjetra, uz upozorenja na mogućnost pojave grmljavine. Stanovnici ovih regija trebaju biti spremni za iznenadne promjene vremenskih uvjeta i prilagoditi svoje aktivnosti kako bi izbjegli potencijalne opasnosti.

Federalni hidrometeorološki zavod poziva građane na oprez, pridržavanje uputa i praćenje aktuelnih informacija o vremenskim uvjetima kako bi se smanjio rizik od štete i osigurala sigurnost svih stanovnika. U ovakvim okolnostima, svaka mjera opreza igra ključnu ulogu u zaštiti imovine i života.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija