Strašni napadi na uposlenike Memorijalnog centra Potočari, ko će ih sada zaštititi?!

Strašni napadi na uposlenike Memorijalnog centra Potočari, ko će ih sada zaštititi?!


Jedna od najogavnijih četničkih facebook stranica ponovo se obrušila gnusnim uvredama na uposlenike Memorijalnog centra u Srebrenici uz relativizaciju i indirektno negiranje genocida u Srebrenici.

Facebook stranica Despotovina, inače poznata po negiranju genocida i reklamiranju četničkog sadržaja, ovaj put se obrušila na izvještaj Memorijalnog centra Srebrenica o negiranju genocida u 2021. godini.

U izvještaju se spominje upravo ova stranica u kontekstu negiranja genocida, veličanja koljača i silovatelja i svega što je zločinačko.

I to je glorifikatorima zločina zasmetalo.

U svojoj novoj objavi navode kako oni nikad ne negiraju genocid izmišljajući da priznaju neke genocide nad Srbima koji su se navodno nekad u historiji desili u Srebrenici. Onda su počeli vrijeđati uposlenike Memorijalnog centra nazivajući ih ustašama.

Optužuju tako ‘ustaše’ da žele predstaviti Srbe kao agresore, a da tobože njihovu djecu predstave kao koljače i genocidaše.

Radi se o klasičnoj retorici negatora genocida koji nisu u stanju da se odreknu zločinaca među sobom. Umjesto toga oni se poistovjećuju sa genocidašima, koljačima, silovateljima djevojčica, smatrajući to normalnim.

Naravno, na ovakve objave nižu se komentari istomislećih negatora genocida u kojima su u prijetnje uposlenicima MC Srebrenica.

Trenutno se javljaju ‘obožavatelji’ hvaleći se da su u izjveštaju o negiranju genocida bili u ‘top 10’ i da jedva čekaju da se objavi novi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija