Započeta građevina državne agencije vrijedne 39 miliona KM prepuštena korovu

Započeta građevina državne agencije vrijedne 39 miliona KM prepuštena korovu


Temelji zgrade Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) u Banjoj Luci prepušteni su vremenu. Građevina, koja je započeta još 2011. godine, još uvijek nije dovršena, a njene temelje sada prekriva gusti korov.

Nažalost, ovo nije jedini problem koji prati ovaj projekt. Osim što se rok za završetak radova nevjerojatno produžava, i finansijska sredstva za izgradnju su drastično povećana.

Umjesto prvobitnih 16,3 miliona KM, sada je potrebno alocirati čak 39,3 miliona KM za dovršetak zgrade.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine pripremilo je nove izmjene odluke o odobrenju ovog projekta, s produženjem roka za izgradnju do 2026. godine. Pored toga, povećana su i finansijska sredstva, što je izazvalo opravdano zgražanje javnosti.

„Imajući u vidu da je postupak rješavanja imovinsko-pravnih pitanja na dodijeljenoj lokaciji iz objektivnih razloga trajao značajno duže nego što je bilo predviđeno, nisu se u navedenom periodu mogli realizovati svi predviđeni koraci“, navodi se u obrazloženju nove odluke kojom se rok za izgradnju produžava na 2026. godinu.

Dok se ovaj kontroverzni projekt nastavlja, izgleda da će temelji ove zgrade ostati obavijeni korovom, simbolizirajući nered i neuspjeh u realizaciji. Nadamo se da će odgovorni preuzeti odgovornost za ove propuste i da će se završetak projekta dogoditi u skorijoj budućnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija