Šta će biti s ocem i sinom ako propadne Mandićev opoziv

Šta će biti s ocem i sinom ako propadne Mandićev opoziv


Današnja sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo donosi raspravu o prigovoru načelnika Općine, Srđana Mandića, na nedavno pokrenuti proces njegovog opoziva. Ova inicijativa, predvođena Općinskim odborom Naroda i pravde, dobila je podršku od 18 vijećnika. Slični scenariji odvijaju se i u drugim općinama unutar Kanton Sarajevo, svega godinu dana prije lokalnih izbora.

Srđan Mandić je načelnik Općine Centar Sarajevo već tri godine, no njegova budućnost na toj poziciji je dovedena u pitanje. Inicijativa za njegov opoziv, podržana od strane 18 vijećnika te podržana od strane Općinskog ogranka Naroda i pravde, dovodi u pitanje njegovu sposobnost i upravljanje sredstvima proračuna. Prema tvrdnjama inicijatora, Mandićeva administracija nije ispunila predizborna obećanja te su građani nezadovoljni netransparentnim i nenamjenskim trošenjem sredstava. Referendum o njegovom opozivu zakazan je za 17. rujna.

“Smjena načelnika Općine Centar i izbor novog, kompetentnog lica na njegovu poziciju donijelo bi ispunjenje makar dijela predizbornih obećanja i projekata”, navodi se iz Općinske organizacije Narod i pravda Centar.

S druge strane, Mandićeva stranka tvrdi da se radi o apsurdnom i nepotrebnom referendumu te da će ova situacija ojačati njegovu poziciju. “Ovo će, štaviše, ojačati poziciju Srđana Mandića i na tom referendumu ćemo tek vidjeti koliko je rađeno i koliko je Srđan Mandić načelnik kojeg su građani prihvatili”, izjavio je Alen Girt, šef Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija