SDA Sarajevo: SFF nije smio poslužiti propagandi iz Beograda. Prozvali su i Vladu KS

SDA Sarajevo: SFF nije smio poslužiti propagandi iz Beograda. Prozvali su i Vladu KS


Promocijom srbijanskog filma Radoša Bajića “Heroji Halijarda”, koji veliča četnički pokret Draže Mihailovića, narušen je ugled najvažnijeg regionalnog i evropski cijenjenog Sarajevo film festivala, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo.

Na SFF-u promovisan četnički film “Heroji Hilajarda”

“Ugledna platforma za promociju bh. filma, nastala kao simbol kulturnog otpora opsadi Sarajeva i agresiji na Bosnu i Hercegovinu, nije smjela poslužiti revizionističkoj propagandi iz Beograda. Vlada Kantona Sarajevo pokrovitelj je Sarajevo Film Festivala i prije svih bi morali utvrditi odgovornost organizatora, poduzeti odgovarajuću reakciju i umiriti javnost. Međutim, vlast koja organizuje odvratne performanse u kojima goli muškarac uznemirava građanke, koja u Historijskom muzeju promovira srbijansku šund muziku, ignoriše obilježavanje 2. maja, a branioce Sarajeva naziva seljacima, nema kredibilitet da bilo kome drži lekcije”, navode iz KO SDA.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija