Foto: Anadolu Agency/RTV TK/Ilustracija Crna Hronika
Hronologija događaja: Ko je naredio policajcima u Gradačcu da pričekaju specijalnu jedinicu MUP-a TK?

Hronologija događaja: Ko je naredio policajcima u Gradačcu da pričekaju specijalnu jedinicu MUP-a TK?


U petak 11.08. se u Gradačcu desio stravičan zločin koji je potresao Bosnu i Hercegovinu, ali i regiju.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je likvidirao nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, Đengiza i Denisa Ondera, te ranio još tri osobe.

Građani Gradačca i Bosne i Hercegovine danima traže odgovore nadležnih, ali ih ne dobijaju.

Mnogo je propusta u slučaju, od sutkinje Lejle Numanović koja nije odredila mjere zaštite Nizame Hećimović, do policije koja preko četiri sata nije uspjela da neutralište napadača.

Istraga će pokazati ko je napravio kardinalne greške, a Crna Hronika objavljuje jednu od najvećih grešaka sistema.

Kako saznajemo, jedna osoba iz vrha MUP-a TK je naredila policajcima u Gradačcu da se “povuku” dok ne dođe specijalna jedinica MUP-a TK. Ovom naredbom su građani ostavljeni na milost i nemilost Nermina Sulejmanovića.

Da se reagovalo od dobijanja prve informacije o pucnjavi, možda bi se i Nizama Hećimović mogla spasiti.

Podsjetimo, portal Crna Hronika je kobnog dana 11.08. prva objavila da se desila pucnjava u Gradačcu i da napadač u automobilu bježi za ženom i djetetom. Dojavu smo dobili u 09:50 sati da se na 20 minuta prije toga desila pucnjava.

Pucnjava u Gradačcu, jedna osoba ranjena. Policija traga za Nerminom S.

Hronologija događaja govori da je Nermin Sulejmanović nešto prije 09:30 sati dovezao ispred kuće Pamukovića gdje se od njega sakrivala Nizama Hećimović. Tu je ranio Nizaminog rođaka Nedima Pamukovića koji ju je pokušao zaštititi.

Sulejmanović je nakon prvog ranjavanja oteo nevjenčanu suprugu Nizamu i njihovo 9-mjesečno dijete.

Policija je odmah dobila dojavu da se desila pucnjava, da je jedna osoba ranjena i da pomahnitali Sulejmanović sa ženom i djetetom bježi u svom BMW automobilu.

Nermin Sulejmanović je Nizamu Hećimović oko 11:00 sati odvezao na vikendicu za koju je znao da je prazna. Tu ju je brutalno pretukao i likvidirao, a sve je uživo objavio na Instagramu.

Sulejmanović se ponovo dao u bijeg, te je od tog momenta naišao na samo jednu patrolu policije, na koju je zapucao i ranio policajca.

Vozio se po Gradačcu, ulazio u trgovinu opreme za lov i ribolov, ulazio u kafiće, u centru grada likvidirao Denisa Ondera, odlazio na benzinsku pumpu, da bi se zaputio u porodičnu kuću porodice Onder gdje je likvidirao Đengiza Ondera i teško ranio njegovu suprugu.

Na kraju je otišao na jednu vikendicu odakle je snimao svoj posljednji video uživo, nakon kojeg ga je tek policija locirala. Crna Hronika saznaje da ga je locirala Obavještajno sigurnosna agencija OSA.

Nešto prije 14:00 sati je portalu Crna Hronika dojavljeno da je Nermin Sulejmanović oduzeo sebi život nakon što ga je okružila policija.

Nermin Sulejmanović oduzeo sebi život!

Drama je trajala puna četiri i po sata!

Vrijedi napomenuti i propust policijskih agencija kojima je trebalo tri sata da uklone stravičan video likvidacije kojeg je do tog momenta na Instagramu pregledalo više od 100.000 ljudi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija