Šta se dešava u tešanjskom azilu za životinje: “Volonterima zabranjen ulaz, psi u katastrofalnom stanju”

Šta se dešava u tešanjskom azilu za životinje: “Volonterima zabranjen ulaz, psi u katastrofalnom stanju”


Na društvenim mrežama pojavio se uznemirijući video snimak iz tešanjskog azila za zaštitu životinja. Kako je objavila djevojka Fatima Lugonjić ona je sa mladićem Edibom Travančićem preskočila ogradu azila kako bi pronašla svog psa međutim snimila je katastrofalno stanje.

“Bruji čaršija o stanju u Azil za pse Tešanj, gdje psi jedu jedu jedni druge.
Drvlje i kamenje se baca na mladu veterinarku koja napominjemo VOLONTIRA, dakle besplatno radi u tom istom azilu.  Niko se od vas ne pita tko stoji iza tog azila, tko me je dat’ na upravljanje taj azil? Eh pa dragi naši tim azilom upravlja Udruženje mladih ForTe – Tešanj na čijem čelu je nekadašnja zastupnica u federalnom parlamentu Emina Brka.”  izjavio je lokalni novinar Miralem Merdić.

Potresan video iz Tešnja: Mladić preskočio ogradu i snimio katastrofalno stanje u azilu za životinje

Nakon objavljenih video snimaka, građani su protestovali ispred tešanjskog azila, te pokušali ući u isti kako bi pomogli životinjama. Zabranjen im je pristup.

Još jedan video snimak zabilježila je Fatima Lugonjić.

Bili su u nehumanim uslovima. Prije nego što će doći policija, došao je i drugi radnik azila koji nam prethodno nije dao da uđemo. Otključao je azil. Govorili su mu da skloni leševe pasa. Željela sam da to svi vide. Ušla sam unutra i zatekla horor. Tako je nastao video gdje jedan pas jede drugog. Dozivala sam radnike i govorila pomozite jedu se, uradite nešto. Samo je otišla. Brat je pokušao smiriti situaciju, ali već je bilo kasno.

“Nalazimo se ispred Azil za pse Tešanj već puna dva sata!! Nigdje nema nikoga!! Psi su žedni nemaju vode, a ni hrane!!!”

“Poštovani, radnik se nalazi trenutno u azilu, ali poslije nasilnog ponašanja prema službenicima MUP-a Tešanj, koji se odigrao jučer, zabranjeno nam je otvarati vrata, kao i direktni susret.

Svi zahtjevi moraju ići sada prema općini, i dok traje istraga ulazak nije dozvoljen bez dozvole.  Hrane i vode kao i čišćenje, što inspekcija može potvrditi, ne fali.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija