Nevjerovatno: Mahir i Irfan Petrović pušteni da se brane sa slobode

Nevjerovatno: Mahir i Irfan Petrović pušteni da se brane sa slobode


Pjevač Mahir Petrović, učesnik “Zvezda Granda”, koji je osumnjičen da je 31. jula u Gornjem Vakufu/Uskoplju Audijem usmrtio pješaka Jozu Batinića i pobjegao s mjesta nesreće, neće biti pritvoren, te će se zajedno s ocem Irfanom koji mu je pomogao u uklanjanju tragova, braniti sa slobode.

Jozo Batinić poginuo u saobraćajnoj nesreći: Mahir Petrović ga pregazio i ostavio na cesti da leži

To je potvrđeno iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona za Avaz.

U odgovoru Tužilaštva SBK, je li eventualno predložen pritvor za pjevača i njegovog oca, navedeno je da se istraga provodi, te da nije bilo neophodno predlagati ovu mjeru.

“Tužilaštvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

“Tužilaštvo je u saradnji sa policijom obezbjedilo dokaze, te ocijenilo da nije neophodno predlagati mjeru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mjera i primjenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine”, odgovoreno je za Avaz iz Tužilaštva SBK.

Porodica Petrović osmislila pakeli plan: Mjesec dana sakrivali nesreću, pjevač objavljivao fotografije i pjevao po kafanama i svadbama

Pjevač Mahir Petrović pijan Audijem pregazio pješaka pa pobjegao. Otac po auto otpadima tražio dijelove da sve prekrije



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija