Crnadak o hapšenju Schmidta: Njegovo obezbjeđenje je naoružano, zamoliti ću sva naoružana službena lica u RS da budu razumni

Crnadak o hapšenju Schmidta: Njegovo obezbjeđenje je naoružano, zamoliti ću sva naoružana službena lica u RS da budu razumni


Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, apelovao je da se ne dozvole oružani sukobi, a povodom izjave Milorada Dodika, predsjednika RS, da će Christianu Schmidtu, kojeg RS ne priznaje za visokog predstavnika, biti zabranjen ulazak u RS, a ako nekako uđe da će biti izbačen.

Dodik prijeti: Pripremamo uredbu sa kojom ćemo uhapsiti Schmidta i deportovati ga

“Obezbjeđenje Christiana Schmidta je naoružano i ako će se Dodikova prijetnja provoditi postoji realna opasnost od sukoba. Neću davati nikakav politički komentar, samo će zamoliti sva naoružana službena lica u Republici Srpskoj i sve one koji rukovode i naređuju, da budu razumni i pametni”, rekao je Crnadak.

Crnadak je rekao da još nema odgovora zašto su tužioci u Republici Srpskoj odbili da podignu optužnicu protiv Schmidta zbog lažnog predstavljanja po krivičnoj prijavi Milorada Dodika.

“Schmidt je dolazio u Republiku Srpsku, predstavljao se ovdje kao visoki predstavnik i na taj način je ostvarena nadležnost naših tužilaštava. Ako je to lažno predstavljanje, ako je to njemački turista, neka Dodik i SNSD daju odgovor zašto su tužioci u Banjaluci odbili da podignu optužnicu”, rekao je Crnadak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija