(FOTO) Amina uz pomoć par prijatelja spašava 4 zanemarena Pitbula, nudeći im drugu šansu za život

(FOTO) Amina uz pomoć par prijatelja spašava 4 zanemarena Pitbula, nudeći im drugu šansu za život


U izuzetnom činu saosjećanja i hrabrosti, Amina Rizvanović, lokalni zagovornik dobrobiti životinja, sama je orkestrirala spasilačku misiju koja je spasila četiri pitbula iz užasnih životnih uslova. Rizvanović je postupila po anonimnoj dojavi i hrabro prišla trošnoj kući u zapuštenom naselj.

Atmosfera u rezidenciji bila je nepodnošljiva, zasićena mirisom nemara. Ipak, usred ovog strašnog okruženja, psi – po imenu Grom, Atena, Dedo i Apollo – kao da su prepoznali tračak nade. Atenino tiho cviljenje i Gromove oči oprezno pune nade govorile su mnogo.

Gušeći svoje emocije, Rizvanovićeva je brzo krenula da oslobodi životinje. Bez gubljenja vremena, premjestila je pse iz njihovog jadnog okruženja u svoj auto, opskrbljen ćebadima, svježom vodom i hranjivom hranom.

“Policija zakona nije ponudila pomoć koja je bila potrebna ovim psima, pa je na nama bilo da reagujemo”, rekla je Rizvanović, vidno emotivan, ali nepokolebljiv. “Danas označava početak novog života za Groma, Athenu, Deda i Apolona.”

Ovo je organizacija koju čine 5 djevojaka koje se bore za pravdu slabijih, i to ne samo životinja nego i žena i djece. Organizatorice su Sanja, Dalila, Ena, Lamija i Amina.

POGLEDAJ GALERIJU

Nakon što su psi bili bezbjedno u njenoj brizi, dobili su sveobuhvatne medicinske procedure. Transformacija u narednih nekoliko dana bila je nevjerovatna; pošto su dobili odgovarajuću njegu psi su se poceli oporavljati.

“Ovo je samo početak za njih. Imaju dug put do oporavka, ali ne sumnjam da će pronaći domove pune ljubavi koje zaslužuju”, potvrdila je Rizvanović. Dok prave prve korake ka svojoj novoj, svjetlijoj budućnosti, Grom , Atena, Dedo i Apollo svoju drugu šansu za život duguju hrabrim akcijama Amine Rizvanović.

Zahvaljujući njoj, ovi psi imaju priliku za sreću i brigu koja im je ranije bila tako okrutno uskraćena. Za one koji su zainteresirani da podrže tekuću njegu i rehabilitaciju ovih spašenih pasa mogu to sve pratiti I pomoci preko Facebook grupe “Helpers and Protectors of All Animals.”

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija