Izetbegović razočaran Murphyjem: Ako je to istina, ja ću odustati od idućeg mandata

Izetbegović razočaran Murphyjem: Ako je to istina, ja ću odustati od idućeg mandata


Lider SDA Bakir Izetbegović u razgovoru za BHRT kazao je kako je razočaran stavovima američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja.

Izetbegović je pred kamerama otkrio nepoznate detalje njihovog sastanka, a Murphyja je optužio za nesuvisle izjave.

Lider SDA je najavio i odustajanje od narednog predsjedničkog mandata u SDA ako se Murphyjeve optužbe pokažu kao istinite.

“…ne znam za gospodina Murphyja… čemu sve to? SAD su snažno stajale uz Bosnu i Hercegovinu a motor onoga iza čega stoji SAD i Washington i Brisel itd. je nosila SDA. Mi smo na istoj liniji, istom putu. Upravo kada sam u jednom intervjuu, pet-šest mjeseci pred izbore to konstatovao da smo na istom sistemu vrijednosti on je rekao: „Ne, vi ne pripadate tome. Vi ste korumpirani. Vi ste krivi za pokušaj blokade Vlade Federacije BiH.“ Pa mi svi znamo da je HDZ blokirao Federaciju BiH. Kako može predsjednik jedne velesile takvu besmislicu kazati?

Bakir Izetbegović je naveo kako će odustati od idućeg mandata ako Murphy dokaže navode koje iznosi u javnost.

“Onda je nastavio. Govore da smo korumpirani, da se namještaju tenderi, da je gospodin Mehmedagić doveo kriminalca koji je donio novac za SDA kampanju. Ja pitam sad javno gospodina Murphyja: „ Ko je kriminalac? Koji novac?“. Dakle, šta je od svega toga SDA uradila što se tvrdi. Pa ne mogu takve stvari ostati „u zraku“. Neko mora otići pred sud, ako je išta od toga istina ja ću odmah odustati od idućeg mandata predsjedničkog u SDA”, kazao je Izetbegović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija